Društvo

Policija obezbeđuje sve škole od 1. septembra

Policija obezbeđuje sve škole od 1. septembra. To je vest sa jučerašnjeg sastanka predstavnika Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova koji je održan juče. Taj sastanak je organizovan povodom početka školske godine. Na njemu je odlučeno da će policija obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra.

U saopštenju Ministarstva prosvete navodi se da će policijski službenici biti prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene. Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola, kontrolisaće i regulisaće bezbednost saobraćaja.

Načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja bezbednosti. Tako će sagledati situaciju i preduzeti zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo.

Na sastanku je bilo reči i o projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Njega će u osnovnim školama u 2023/2024. školskoj godini zajedno realizovati Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Projekat će se realizovati u cilju podizanja svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanja različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanja strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanja saosećanja i informisanja o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanja znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama. Policija obezbeđuje…

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!