Varvarin

Podrška države Varvarinu za rešavanje ekoloških problema

Juče je u Varvarinu ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima opštine. Sastanak je kao temu imao aktuelna pitanja zaštite životne sredine u opštini Varvarin.

Posebno su razmatrana pitanja realizacije započetih projekata oko upravljanja otpadom i prečišćavanjem otpadnih voda na teritoriji opštine Varvarin. Ministar Trivan je izrazio podršku Varvarinu u rešavanju ekoloških problema koji bitno opredeljuju kvalitet života stanovnika.

Šta je rekao ministar

“Za zaštitu životne sredine, manjim lokalnim samoupravama često nedostaju sredstva, ali i stručni kapaciteti za izradu projektno – tehničke dokumentacije koja je preduslov u rešavanju ekoloških pitanja kao što je upravljanje otpadom i prečišćavanja voda. Ministarstvo je u potpunosti otvoreno i na raspolaganju za svaku pomoć lokalnim samoupravama, uz otvorenu pravovremenu dvosmernu komunikaciju” rekao je ministar.

“Ministarstvo zaštite životne sredine će se posebno angažovati na stručnoj pomoći lokalnim samoupravama kako bi se uspešno izborile sa ozbiljnim ekološkim problemima. Istovremeno, od velikog je značaja i kada se opštine kao što je Varvarin zalažu za projekte zaštite životne sredine i imaju viziju”, naglasio je Trivan. On je zaključio da će od upornosti i agilnosti opština zavisiti i brzina realizacije projekata.

Izvor: www.temnic.info

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!