Društvo

Otvoren likovni konkurs programa EU PRO za 2019.

Uz podršku Evropske unije razvojni program EU PRO je otvorio nagradni likovni konkurs. Konkurs je otvoren za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština. Tema je “Srbija u EU – Čime ćemo obogatiti Evropsku uniju?”. Cilj je podstaći mlade da prepoznaju i na kreativan način predstave ono čime će Srbija sa društvenog, kulturnog i privrednog aspekta doprineti Evropskoj uniji.

Takođe, organizovanjem konkursa, EU PRO nastavlja dvanaest godina dugu tradiciju. Nju su u južnoj i jugozapadnoj Srbiji uspostavili evropski razvojni programi koji su mu prethodili, PRO, EU PROGRES i Evropski PROGRES, pružajući tako podršku kreativnom stvaralaštvu mladih.

Ovogodišnja tema pred srednjoškolce i srednjoškolke stavlja zadatak da razmišljaju o aktivnoj ulozi Srbije u procesu evropskih integracija. Oni treba da, imajući u vidu našu bogatu istoriju, tradiciju, kulturno nasleđe ali i savremeno društvo koje živi i promoviše ključne evropske vrednosti, predstave one kvalitete kojima će Srbija obogatiti Evropsku uniju.

Najbolji radovi po oceni žirija naći će se na stranicama kalendara EU PRO-a za 2019. godinu. Njihovi autori i autorke biće nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima. Putem konkursa pozivamo i škole da organizuju interna školska takmičenja. One koje se bude pokazala kao najbolje u angažovanju i organizaciji dobiće kao nagradu laptop i projektor.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2018. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru.

Detaljnije informacije o likovnom konkursu mogu se naći na internet stranici EU PRO-a: Propozicije likovnog konkursa za kalendar EU PRO-a za 2019.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!