Društvo

Opet neozbiljna organizacija ekskurzije za gimnazijalce…

Opet neozbiljna organizacija ekskurzije za gimnazijalce… Posle raznih problema u organizaciji ekskurzija za učenike kruševačke Gimnazije iz ranijih godina (tehnički problemi, krađe pasoša..) i ovogodišnja organizacija ide sličnim tokom. Naime, jutros u 05.00 je trebalo da gimnazijalci krenu na put, na ovogodišnju ekskurziju. Ali, to se nije desilo – još uvek.

Obavezni pregled koji obavljaju pripadnici Saobraćajne policije pokazao je da od četiri autobusa dva ne zadovoljavaju propise. Jedan nije imao obavljen tehnički pregled kakav je neophodan za vožnju dece, a u drugom vozači nisu imali obavezan zdravstveni pregled. Srećom, savesni saobraćajci nisu dopustili da ekskurzija krene bez neophodnih uslova. Tako se još uvek čeka da se završi pregled na tom jednom vozilu, kao i da iz Jagodine stigne novi vozač za drugi autobus.

Kao i u ranijim prilikama kada su postojali problemi u izvođenju ekskurzije, i ovog puta je agencija koja organizuje sve ovo ista. To je agencija “Navis” iz Kruševca. Inače, malo je neobično da se ovo dešava. Jer, zna se da je tender koji je Gimnazija raspisala za ovu ekskurziju bio obaran i ponavljan.

Prema najnovijim informacijama, ako sve bude kako treba, gimnazijalci će krenuti u 09.00. Čitava situacija je izazvala ogromno nezadovoljstvo kod dece i njihovih roditelja, a već je dobar deo njih najavio i tužbe protiv agencije “Navis”. Tako će, najverovatnije, ova ekskurzija imati i sudski epilog, a da praktično još nije ni otpočela.

Nadamo se da će deca, i pored svega ovoga, imati dobro putovanje i lepo se provesti u Italiji. Kad se vrate, roditelji će već rešavati problem tamo gde su planirali. A možda će ova informacija pomoći drugim školama i drugim roditeljima u izboru agencije sa kojom će dogovarati svoje ekskurzije. Neozbiljna organizacija nikako nije dobra kad su deca u pitanju.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!