Kultura

Oktobarska izložba 2021.

Tradicionalna Oktobarska izložba u izdanju za 2021. biće otvorena u četvrtak, 14. oktobra u 20.00. Naravno, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i uz poštovanje propisanih mera.

Kao i ranijih godina, Oktobarska izložba tradicionalno je usmerena ka godišnjem predstavljanju najnovijih ostvarenja kruševačkih umetnik. Ona ističe značaj kontinuiranog likovnog stvaranja i izlaganja, kao i jačanja pozicije umetnika na lokalnoj, ali i široj umetničkoj sceni. Poslednjih decenija koncepcija Oktobarske izložbe postavljana je tematski, problemski. Bavi se aktuelnim pitanjima savremene umetnosti, sa namerom da podstiče i predstavlja aktuelnu umetničku produkciju. Ove godine tema Oktobarske izložbe u znaku je obeležavanja značajnog jubileja – 650. godina od osnivanja grada. Zbog toga je namera bila da se kroz sam naziv GRAD pokrene niz različitih pitanja i razmišljanja o gradu, o njegovoj prošlosti i sadašnjosti, savremenoj urbanoj kulturi, identitetu, ali i mestu i ulozi umetnika.

Kao značajna podrška umetničkom radu, samim umetnicima i likovnoj sceni grada, od ustanovljenja početkom šezdesetih godina u čast oslobođenja grada i pobede nad fašizmom, Oktobarska izložba svojim duhom i karakterom posvećena je gradu i kreiranju njegovog kulturnog identiteta.

Ovogodišnja izložba će biti otvorena do 05. novembra tekuće godine u Umetničkoj galeriji. Kustos izložbe je Jelena Pavlović.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!