Društvo

Mentorska šetnja i debata

Mentorska šetnja i debata će, povodom Međunarodnog dana žena, biti održana u Kruševcu. Program „Podeli svoje znanje“ i Akademija ženskog liderstva (AŽL) su organizatori šetnje i javne debatu o ulozi žena u društvenom i ekonomskom razvoju. Skup će biti održan u subotu, 9. marta, sa početkom u 12.30 časova (okupljanje na Trgu kosovskih junaka).

Povorka će prošetati centralnim ulicama Kruševca i Šetnju završiti u prostorijama Regionalne privredne komore Kruševca (Balkanska 63/IV sprat, od 14.30 do 16.00). Tamo će se održati debata „Uloga žena u lokalnom socioekonomskom razvoju”, na kojoj će govoriti:

– Milkana Pavlović, Udruženje žena Peščanik – Kruševac,

– Danijela Vuković, direktorka ERSTE filijale – Kruševac,

– Svetlana Vučićević, Demokratska stranka – Kruševac,

– Biljana Maletin, ekspertkinja za rodnu ravnopravnost, AŽL.

Moderatorka: Marija Srdić, članica Programskog saveta Akademije ženskog liderstva i mentorka na programu Podeli svoje znanje.

Mentorske šetnje se organizuju povodom Međunarodnog dana žena širom sveta svake godine. Ilustruju posvećenost žena razvoju globalnog liderstva i ukazuju na dostignuća žena širom sveta. Šetnje su deo akcije Globalne ženske liderske mreže i organizacije Vajtal Vojses (Vital Voices). Iinicijativa je do danas okupila više hiljada liderki na svim kontinentima. Ove godine pod motom „Balans za bolji svet“ (#balanceforbetter) održaće se 174 mentorskih šetnji u 62 zemlje.

U Srbiji su prve Mentorske šetnje održane 2008. godine, u Beogradu i Nišu, a potom i u Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Valjevu i Subotici. U okviru programa Podeli svoje znanje, Mentorska šetnja je prilika za promovisanje programa koji radi na ekonomskom osnaživanju i profesionalnom usavršavanju žena i razmeni mišljenja o temama ženskih prava i ravnopravnosti.

O organizatorima

Program Podeli svoje znanje u Srbiji već deset godina partnerski organizuju Evropski pokret u Srbiji, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Erste Banka i Misija OEBS-a u Srbiji. Cilj Programa je osnaživanje žena uz mentorsku podršku uspešnih i iskusnijih žena. Do sada je kroz njega prošlo više od 180 mentorskih parova.

Akademija ženskog liderstva okuplja političarke i aktivistkinje kako bi unapredile svoja znanja i veštine i povezale se u zastupanju ženskih ljudskih prava do ostvarivanja pune ravnopravnosti. Akademija je kao organizacija nastala kao prirodni nastavak programa podrške ženama aktivnim u javnom životu pokrenutog 2011. godine. Osnovali su je CPŽ Kikinda, Beogradski centar za političku izuzetnost BFPI i Centar modernih veština CMV.

Prijave i informacije: Maša Živojinović, 063/8369-279, masa.zivojinovic@emins.org

Foto: EMINS

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!