Sport

Marija Sudimac maksimalna u Haskovu

Marija Sudimac maksimalna u Haskovu i ove godine. Na tradicionalnom turniru KASSABIAN BROTHERS BADMINTON INTERNATIONAL CHAMPIONSHIP 2019 srpski reprezentativci osvojili su šest medalja.  Igralo se od 25. do 27. januara 2019. i Srbi su osvojili po dva zlata, srebra i bronze.

Srpski reprezentativci imali su sjajan nastup na tradicionalnom turniru Kassabian Brothers Badminton International Championship 2019. Turnir je uz učešće gotovo 200 takmičara i takmičarki održan u Haskovu od 25. do 27. januara 2019. Izliveno je ukupno šest odličja u kategoriji seniora i to po dva zlatna, srebrna i bronzana. Marija Sudimac je turnir u Haskovu završila sa maksimalnim učinkom. Naša reprezentativnka, inače juniorka, pobedom u finalu nad Makedonkom Inom Stefanovskom prvo je ubedljivo stigla do zlata u ženskom singlu. Potom, takođe na impresivan način, i do najsjajnijeg odličja u mešovitom dublu u tandemu sa Andrijom Doderom. U finalu srpski par je bio bolji od bugarskog para Martin Cvetkov, Dejana Petrova. Za izvanredno izdanje u Bugarskoj Sudimčeva je proglašena za najbolju igračicu.

Pored zlata u mešovitom dublu Doder je prigrabio i srebro u muškom singlu izgubivši u uzbudljivom finalu od najboljeg bugarskog takmičara Daniela Nikolova. Odlične partije u Haskovu Doder je začinio i vicešampionskom titulom u muškom dublu u paru sa našim juniorskim reprezentativcem Mihajlom Tomićem. Njih dvojica su u okršaju za zlato poraženi od domaćih takmičara Gergina Angelova i Danijela Nikolova. U muškom singlu junior Sergej Lukić se okitio bronzanom medaljom koju je osvojio i u muškom dublu u tandemu sa Borkom Petrovićem. Inače, i Tomić i Petrović su u muškom singlu zaustavljeni u četvrtfinalu. Bolji od Tomića bio je Lukić, dok je Petrović poklekao u duelu sa Bugarinom Gerginom Angelovim.

Trener analizira

“U Haskovu smo stigli do finala u sve četiri konkurencije u kojima smo nastupili. Na kraju smo osvojili čak šest odličja. Sve u svemu naši reprezentativci za nastup zaslužuju jedan veliki aplauz. Posebno sam zadovoljan što su svi pokazali vidan pomak u igri, a to nas više raduje od samih odličja. Doder je odigrao na iznenađujuće visokom niovu u muškom singlu. U njemu je, slobodno se može reći, propustio veliku šansu u finalu da pobedi najboljeg bugarskog takmičara Daniela Nikolova. Preslikana situacija je viđena i u borbi za trofej u muškom dublu. Tomić i Doder su samo zbog neiskustva dozvolili domaćem paru da se izvuče u finalu. Sudimčeva je dominantno stigla do titule u ženskom singlu pokazavši da je jednog dana očekuje lepa seniorska karijera. Lukić i Petrović su pružili sjajne partije u muškom dublu osvojivši bronzu, s kojom se Lukić okitio i u singlu. Mešoviti dubl je bio bez prave konkurencije u Haskovu tako da su Doder i Sudimčeva bez po muke stigli do zlata”, kazao je trener reprezentacije Nikola Mijačić.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!