Sport

Luka Milić uzeo zlato na svetskom juniorskom kupu

Srpski badmintonisti su briljirali na međunarodnim turnirima u Sidirokastru od 20. do 23. aprila 2017. Kruševljanin Luka Milić je osvojio zlatnu medalju u mnuškom singlu na turniru svetskog kupa HELLAS JUNIOR 2017. 15 odličja, od toga osam najsjajnijih, za naše takmičare na HELLAS YOUTH INTERNATIONAL 2017.

Srpski badminton zasijao je punim sjajem na međunarodnim turnirama koji su u grčkom gradiću Sidirokastro od 20. do 23. aprila 2017. ugostili preko 250 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. Na turniru Svetskog kupa, Hellas Junior 2017, Luka Milić je osvojio zlatno odličje u muškom singlu pobedivši u finalu Turčina Jusufa Jašara s 2:1. Prethodno naš reprezentativac, koji je bio postavljen za prvog nosioca, nanizao je četiri pobede, sve bez izgubljenog seta. U drugom kolu bio je bolji od Tajfuna Tasdemira (Turska), u trećem od Georgiosa Ciolisa (Grčka), u četvrtfinalu od Vojteha Lapačeka (Češka), a u polufinalu od Azijata Azmija Kovimuramadhonija (Indonezija). U istoj konkurenciji Nenad Milošević je stao na korak od odličja budući da je u neizvesnom meču za polufinale poražen posle tri seta od Bugarina Cvetomira Stojanova (2:1). U muškom singlu Mateju Manića i Andreja Šafarika u šesnaestini finala zaustavili su Grk Andreas Bitner (2:1), odnosno Turčin Jazgan Kalisir (2:0). Manić i Milošević su za dlaku ostali bez odličja u muškom dublu. Naš par je posle velike borbe u četvrtfinalu poražen od turske kombinacije Berkaj Cicen, Tajfun Tasdemir (2:1).

Hellas-Junior-2017_LukaMilic-na-postolju
Luka Milić na postolju

Čak 15 odličja, od čega je osam bilo najsjajnijih, blistav je skor srpskih igrača i igračica na Hellas Youth International 2017. U uzrasnoj kategoriji igrača do 15 godina osvojeno je pet medalja, a u glavnoj ulozi našao se Mihajlo Tomić koji je zabeležio “het-trik“. Tomić je osvojio zlata u muškom singlu, u muškom dublu sa Viktorom Petrovićem i u mešovitom dublu sa Sarom Lončar. Sjajan skor u ovoj uzrasnoj konkurenciji upotpunili su Lončareva sa zlatom u ženskom singlu i Petrović sa srebrom u muškom siglu. U dve godine mlađem uzrastu Petrović je bio najbolji u muškom singlu, u kojem je Vanji Rašeti pripala bronza. U ženskom singlu Anđela Vitman je osvojila srebro, a Nina Bogdanović bronzu, dok je u ženskom dublu Natalija Boharević u paru da Bugarkom Joanom Jordanovom prigrabila zlato. U mešovitom dublu ove uzrasne kategorije srpskom badmintonu pripale tri medalje. Zlatnu su osvojili Petrović i Bogdanovićeva, srebrnu Rašeta i Vitmanova, a bronzanu Miloš Dimitrijević i Boharevićeva. U uzrasnoj kategoriji igrača do 11 godina Vuk Dimitrijević je osvojio bronzu u muškom singlu i zlato u muškom dublu u paru sa Rumunom Vladom Dehelanom. Već izvanredan skor medalja na Hellas Youth International 2017 mogao je da bude još bolji da je u pojedinim konkurencijama bilo samo malo više sreće u mečevima za plasman u četvrtfinale u kojima je pobeda obezbeđivala odličje. Poraze u odsudnim duelima za postolje doživeli su Ana Dimitrijević u ženskom singlu uzrasne kategorije do 11 godina, Dmitrović i Rašeta, odnosno Dimitrijević i Ivan Šafarik u muškom dublu uzrasne kategorije do 13 godina i Bogdanovićeva i Lončareva u ženskom dublu uzrasne kategorije do 15 godina.

“Bila su ovo prosto savršena četiri dana za srpski badminton. Potpuna dominacija naših takmičara u svim mlađim uzrasnim kategorijama na Hellas Youth International 2017, posle čega je kao šlag na tortu stiglo zlato Luke Milića na Hellas Junior 2017, njegovo prvo u pojedinačnoj konkurenciji na turnirima Svetskog juniorskog kupa. U sjajnom raspoloženju napuštamo Grčku i nastavljamo da se unapređujemo na svim nivoima“, sijao je od zadovoljstva Milan Barbir, glavni trener badminton reprezentacija Srbije.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!