Sport

Fudbalska farsa u Kruševcu

Nisam veliki poznavalac fudbala, niti veliki navijač, ali sam gledao današnju utakmicu ovog putujućeg pozorišta koje se zove fudbalska Superliga Srbije. Danas su u Kruševcu “odmeravali snage” Napredak i Crvena Zvezda. Ako vas to zanima, pobedili su gosti sa 2:1. A ako želite da znate kakva je bila utakmica – nemate sreće…

Utakmica u fudbalu bi trebalo da podrazumeva nadigravanje dva tima uz poštovanje nekih sitnica koje se nazivaju fudbalskim pravilima i o čemu odlučuju ljudi koji se zovu fudbalske sudije. Danas je u Kruševcu “delio pravdu” neki čovek, ako se to ime vrste može primeniti na ovo biće, koji se odaziva na Bojan Nikolić. Znamo svi da živimo u Srbiji, i da tu mnoge stvari ne idu kako bi trebalo. E, tako je i u srpskom fudbalu. Mislim, to, da stvari ne idu kako bi trebalo. Ponavljam, nisam ekstremni poznavalac i ljubitelj, ali je ovakvo fudbalsko dešavanje moglo jedino da ogadi svaki kontakt sa tim sportom, čak i vizuelni.

Realno gledano, “čarapani” su od samog početka bili makar jednak takmac, ako ne i nešto bolji. To je pokazalo i prvo poluvreme meča koje je završeno bez golova, sa po par šansi pred oba gola. Napredak je igrao tečno, sigurno, sa preciznim pasovima i jsanom idejom u svakom trenutku meča. Sudilo se… kako – tako.

Početak drugog dela meča je doneo potpuno promenjen način suđenja, gde se za domaće nije “sviralo” ništa, a protiv njih sve, pa i ono što ne postoji. Kao, na primer, jedanaesterac za goste koji do tada nisu imali ni jednu ozbiljniju šansu. Prvi pad u šesnaestercu ocenjen je najstrože, i pored toga što je čitava situacija bila tragikomična. Tragična po domaći tim, a komična za sve posmatrače, pa i za navijače Crvene Zvezde.

Tada je Napredak posustao u svojoj igri, jer, šta bi drugo kad svaku akciju imate prekinutu u začetku, nemate dosuđene prekršaje koje počine protiv vas, sviraju vam ofsajd i kad ne postoji… Drugi gol gostiju nije delo sudijske ekipe, već majstorija Kange i Plavšića posle greške odbrane Napretka. I to je jedino što je Zvezda pokazala na celom meču.

Počasni pogodak za “čarapane” postigao je Vukanović, i inače najbolji strelac domaćih.

Posle suđenja iz prošlog i ovog kola, već sada je jasno kako će izgledati tabela na kraju. Biće prema planu: Zvezda šampion, Partizan drugi, Vojvodina treća. A one koji su to isplanirali četvrto mesto slabo zanima – to će biti kako bude, ili možda grešim?

Nevezano za svu priču oko FSS i stanje u fudbalskoj Srbiji (da nam je bar samo to problem..), Napredak ima sasvim solidnu ekipu, gledano za srpske fudbalske prilike, i skoro sigurno zaslužuje izlazak u Evropu u narednoj sezoni. Ako se dogodi, dobro i jest, a ako se ne dogodi, momci iz Napretka i ostali u klubu nisu za to krivi, oni su uradili sve što su mogli.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!