Kultura

Konkurs za direktora Kruševačkog pozorišta

Konkurs za direktora Kruševačkog pozorišta je u toku. Upravni odbor Pozorišta je raspisao konkurs za mesto direktora, on je objavljen danas i traje do 6. februara. Traži se direktor za mandatni period od četiri godine.

Konkurs za direktora – uslovi

Konkurs za direktoraUslovi na konkursu su uobičajeni u delu koji se odnosi na obavezne zakonske elemente. Očekuje se visoka stručna sprema, najmanje petogodišnje radno iskustvo, znanje jezika, rad na računaru… Specifičnost konkursa je to da kandidati treba da podnesu program rada i razvoja za period 2018 – 2022.

Detaljnije informacije se mogu naći na sajtu Pozorišta, na Internet adresi http://www.krusevackopozoriste.com/downloads/kzid.pdf

Mala istorija Pozorišta

Kao mali podsetnik, profesionalno narodno pozorište u Kruševcu, zvanično je osnovano 1946. godine. Ima duboke korene u amaterskim, radničkim, omladinskim i staleškim “ad hok” ansamblima… Sistematično su negovane glumačke ličnosti i scenski umetnici koji su na velika vrata ulazili u prestoničke, beogradske teatre.

Pedeset godina pre otvaranja profesionalne teatarske kuće u Kruševcu, u visokom pozorišnom liceju beogradskom, završiće brilijantnom diplomom najveća legenda kruševačke Talije pod Bagdalom – Bora Mihajlović. Iz njegovog “šinjela” izaći će prvorazredni srpski dramski glumci: Rada Savićević, Mihajlo Paskaljević, Miodrag Petrović Čkalja, Đuza Stojiljković, Taško Načić…

Ovde možete preuzeti monografiju o Kruševačkom pozorištu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!