Društvo

Razvoj socijalnog preduzetništva – skup u Kruševcu

Razvoj socijalnog preduzetništva je tema skupa koji organizuje Udruženje građana za podršku evropskim integracijama “Evrokontakt”. Skup se odrava danas, a posvećen je analiziranju mogućnosti razvoja socijalnog preduzetništva kroz interakciju zainteresovanih strana i lokalnih samouprava.

Na skupu će biti razmatrane i teme pregovora između Srbije i Evropske unije o članstvu. Razmatraće se stanje u oblasti socijalnog preduzetništva u Srbiji i državama – članicama Evropske unije, kao i odnosi između ove teme i pregovaračkih poglavlja i mogućnosti razvoja socijalnog preduzetništva na lokalnom nivou u Srbiji.

Razvoj socijalnog preduzetništva – projekat

socijalno-preduzetnistvo-(Foto: 6yka.com)
(Foto: 6yka.com)

Skup koji organizuje Udruženje građana za podršku evropskim integracijama “Evrokontakt” iz Kruševca počinje u 11,00 u prostorijama Garni hotela “Nicolo”.

Skup se organizuje u okviru projekta “Glas zajednice u EU integracijama – Podsticaj dijaloga OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika”, koji ima za cilj da doprinese procesu evropskih integracija osnaživanjem organizacija civilnog društva da preuzmu aktivnu ulogu u procesima donošenja politika i odlučivanja na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou u Srbiji.

Projekat realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva koji predvodi Fondacija “Trag” iz Beograda. Saradnja je ostvarena sa Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju, Medija i reform centrom Niš, Forumom civilne akcije “Forca” iz Požege, Centrom za razvoj civilnog društva iz Zrenjanina, Edukativnim centrom iz Kruševca, Timočkim omladinskim centrom iz Zaječara, “Proaktivom” iz Niša i UG “Evrokontakt” iz Kruševca.

Projekat finansira Evropska unija kroz Program podsticaja civilnog društva 2015.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!