Kultura

Knjiga istoričara Dejana Ristića u Muzeju

Predstavljanje knjige istoričara Dejana Ristića, pod naslovom “Mitovi srpske istorije” biće održano u četvrtak, 12. decembra 2019. Knjiga je u izdanju “Vukotić media”, a promocija počinje u 18 sati u Velikoj sali Narodnog muzeja Kruševac.

O knjizi će govoriti istoričar Goran Vasić, direktor Narodnog muzeja Kruševac. Prisutnima će se obratiti i autor knjige, istoričar Dejan Ristić.

Dejan Ristić je istaknuti istoričar, prevodilac i scenarista. Jedan je od vodećih stručnjaka u oblasti integralne zaštite i upravljanja kulturnim nasleđem. Obavljao dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije, državnog sekretara za kulturu i brojne druge u Vladi Republike Srbije. Bavi se diplomatskom istorijom (srpsko-britanski i srpsko-francuski odnosi krajem 19. i početkom 20. veka; jugoslovensko – alžirski odnosi od 1954. godine), Holokaustom, odnosom države i tradicionalnih verskih zajednica u 20. veku, kulturnom istorijom i kulturom sećanja). Biografija istoričara Dejana Ristića kazuje da je on, između ostalog, autor većeg broja naučnih radova i knjiga.

Učesnik međunarodnih stručnih i naučnih skupova održanih u Beogradu, Londonu, Trondhajmu, Jerusalimu, Beču, Hagu, Amsterdamu, Tel Avivu, Istambulu, Bratislavi, Pragu, Moskvi, Haifi, Varšavi, Oslu, Helsinkiju, Briselu, Bukureštu, Luvenu, Andrićgradu, Ljubljani i dr. Pohađao specijalizovane edukacije u Jerusalimu i Londonu iz oblasti državne uprave i istraživanja Holokausta kao stipendista britanske i izraelske vlade. Inicijator i koordinator više projekata realizovanih pod pokroviteljstvom Uneskoa.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!