DruštvoEkologija

“Evropska nedelja mobilnosti” i u Kruševcu

U zgradi Gradske uprave je održana konferencija za medije. Povod je bio organizovanja Evropske nedelje mobilnosti. Zamenik gradonačelnika Vesna Lazarević i pomoćnik gradonačelnika Olivera Drenovac su na konferenciji najavile planirane aktivnosti za taj period. Kruševac i ove godine učestvuje u organizovanju aktivnosti u okviru ove međunarodne manifestacije od 16-22. septembra 2018. godine tokom svih sedam dana, a 22. septembra obeležava se i međunarodni “Dan bez automobila”.

Svrha manifestacije je da ohrabri lokalne uprave da implementiraju i promovišu mere održive mobilnosti, koje će doprineti smanjenju korišćenja automobila, ponudi svojim građanima alternative upotrebi automobila, razvija pešački i biciklistički saobraćaj i na taj način unapredi zdravlje i kvalitet života ljudi. Tokom te nedelje, održavaće se različite aktivnosti na promociji pešačenja, vožnje bicikle, javnog prevoza putnika i drugih vidova održive mobilnosti. Organizovaće se aktivnosti na otvorenom, održaće se edukacije, organizovaće se šetnja građana, gradska vožnja biciklama i promocija trajnih mera koje su realizovane u toku godine u oblasti održive urbane mobilnosti.

Slogan ovogodišnje “Evropske nedelje mobilnosti” je “Kombinuj i kreći se”, gde se naglašava integracija i izbor različitih vidova prevoza kako bi se stiglo do određenog odredišta.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!