Kultura

Izložba fotografija Valerija Bliznjuka

Izložba fotografija Valerija Bliznjuka će biti svečano otvorena u ponedeljak 3. decembra, u Legatu Milića od Mačve, u 19.00.

Izložba fotografija nosi naziv “NAČIN ŽIVOTA”. Bliznjuk nam, kroz objektiv, dočarava prelepe pejzaže Rusije, drevnu arhitekturu i način života daleko od urbanih sredina. Izložbu priređuju fond Svetog kneza Lazara, Društvo srpsko-ruskog prijateljstva “Slovenska unija” i Kulturni centar Kruševac.

Izložba je pripremljena posebno za Srbiju. Ona pokazuje drugačiju Rusiju, koja je malo poznata širokoj publici, nepoznate krajeve i likove njihovih stanovnika. To je ta Rusija, koju ne pokazuju turistima i koju ne možeš da pogledaš na televiziji. Tu Rusiju ne znaju samo stranci, često je nepoznata i samim Rusima. Zato je najveći deo predstavljenih radova na izložbi posvećen ruskom Severu i njegovim sakrivenim mestima: Solovecka ostrva, Arhangelska oblast, mali grad Tutajev. Drugi je posvećen Svetoj gori Atos i hramovima Srbije, kao i ljudima, koji žive u tim zemljama – deci, starcima, monasima.

Valerij Bliznjuk je rođen u Moskvi 1964. godine. Njegov otac je bio profesionalni vojnik. 1990. Valerij je završio Moskovski državni umetnički univerzitet “Surikov”, odsek za grafiku. Od tada se profesionalno bavi fotografijom.

Izložba će trajati do 11. decembra.

izložba fotografija

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!