Društvo

Sabor frulaša u Ražnju

Tradicionalna manifestacija Sabor frulaša i izvornog narodnog stvaralaštva “Dani Save Jeremića” biće održani 5. i 6.jula u Ražnju. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Ražanj, a u organizaciji Doma kulture i Kulturno – umetničkog društva “Sava Jeremić”.  Cilj ovog Sabora je da se sačuva od zaborava izvorna narodna muzika, pesma i folklor, a posebno delo našeg legendarnog frulaša Save Jeremića.

Prve večeri, pored svečanog otvaranja, očekuje se tradicionalno podizanje zastave Frulaške Republike uz himnu “Ražanjsko kolo”. Takođe, planiran je i koncert ansambla “Venac” iz Gračanice.

Drugog dana, pored XV Likovne kolonije koja će biti održana tokom dana, u večernjim satima će biti revijalni nastup najboljih frulaša Srbije. Predviđen je i nastup poznatih pevača izvornih narodnih pesama Vere Matović i Ivana Milinkovića. Njih će, kao prethodnih godina, pratiti orkestar pod upravom Branimira Đokića.

Sava Jeremić je preminuo 21. aprila 1989. Ikoni srpske frule u čast ustanovljena je manifestacija Sabor frulaša “Dani Save Jeremića” u Ražnju. Ona se ove godine održava 25-ti put,

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!