Društvo

Fakultet ili marketing…?

Danas je na zvaničnom gradskom sajtu objavljena vest u kojoj se kaže da je na jutrošnjoj sednici Vlade Srbije “data saglasnost, odnosno doneta Odluka o osnivanju Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, koji će poslovati u okviru Univerziteta u Nišu”. Takođe, objavljeno je i da su sve pravno – formalne aktivnosti neophodne za realizaciju ovog “velikog obrazovnog poduhvata za Grad Kruševac” završene, i da se za dva meseca očekuju prvi konkretni koraci. Na zvaničnom sajtu Vlade u okviru vesti o današnjim aktivnostima o ovome nema informacija.

Često je, u zadnjih nekoliko godina, ova tema bila prisutna u Kruševcu, i to na različite načine. Do sada nije bilo rezultata. I to je razlog za nepoverenje prema objavljenoj informaciji. Posebno ako se uzme u obzir činjenica da će se “prvi konkretni koraci” pasti tačno u vreme kampanje za nastupajuće predsedničke izbore.

U svakom slučaju, dobro bi bilo da Poljoprivredni fakultet bude otvoren, jedino je pitanje da li će to, u našem opustelom i devastiranom gradu, imati neke značajne rezultate.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!