Sport

Dva balkanska trofeja u režiji Viktora Petrovića

Još jedan međunarodni događaj i još jedan veliki uspeh srpskog i kruševačkog badmintona. Na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina koje je od 30. juna do 2. jula 2017. održano u Prvomaju naša reprezentacija osvojila je ukupno četiri odličja. Najdublji naklon za nastup u bugarskom gradiću zaslužio je naš sugrađanin Viktor Petrović koji je postao balkanski prvak u muškom singlu. Naš reprezentativac je do trofeja stigao pobedom u finalu nad domaćim takmičarom Stanimirom Terzijevim (2:0). Prethodno, očitao je lekciju Bugarinu Denislavu Ivanovu (2:0), te Turcima Buraku Mert Alkajau (2:0) i Miraku Kantaru (2:0). Izvanredan nastup u Prvomaju Petrović je zaokružio šampionskom titulom u mešovitom dublu. U tandemu sa svojom reprezentativnom koleginicom Ninom Bogdanović pobedio je u okršaju za najsjajnije odličje turski par Anil Atan, Elmasnur Senkan (2:0). Naš miks je do finalnog duela bio bolji od Ali Berat Sonmeza i Doge Simal Kokak (2:1) iz Turske u prvom kolu, Antona Kosmina i Popesku Bjanke iz Rumunije u četvrtfinalu (2:0), te njihovih sunarodnika Komana Andreija i Stoike Andre Bjanke u polufinalu (2:1).

“Prezadovoljan sam svojim učinkom na Balkanskom prvenstvu, a ovom prilikom se najsrdačnije zahvaljujem trenerima Draganu Antiću, koji me je odlično pripremio za ovo takmičenje, kao i Nikoli Mijačiću, koji me je sjajno vodio tokom čitavog turnira. Atmosfera je sva tri dana bila na najvišem niovu, što me je dodatno motivisalo da, u izuzetno jakoj konkurenciji, pružim svoj maksimum. Posebno sam bio inspirisan u mečevima za zlato jer je domaća publika navijala za Srbiju”, istakao je Viktor Petrović.

Treću medalju za srpski badminton u pojedinačnim konkurencijama u Bugarskoj prigrabila je Bogdanovićeva u ženskom singlu. Ona je u osmini finala savladala Rumunku Foku Denisu (2:1), a u četvrtfinalu Turkinju Sudenaz Dujar (2:1). U borbi za finale poražena je od Bugarke Kalojane Nalbantove (2:1). U istoj konurenciji Anđela Vitman je zaustavljena u četvrtfinalu, a Natalija Boharević u osmini finala, što je bio domet i Vanje Rašete i Miloša Dmitrovića u muškom singlu. Njih dvojica su u muškom dublu stali na korak od medalje budući da su poraženi u meču za polufinale. Pre takmičenja u pojedinačnim konkurencijama u Prvomaju su održani okršaji u ekipnoj konkurenciji. Naša reprezentacija u sastavu Vanja Rašeta, Miloš Dmitrović, Viktor Petrović, Anđela Vitman, Natalija Boharević i Nina Bogdanović osvojila je bronzanu medalju. U grupi je je zabeležila pobedu nad Bugarskom B (4:1), a istim rezultatom je izgubila od potonjeg prvaka Turske. Tako je u polufinalu igrala sa prvoplasiranom ekipom iz druge grupe – Bugarskom A. Posle velike borbe naši reprezentativci su tesno izgubili sa 3:2 pa su morali da se zadovolje bronzanim odličjem.

“Petrović je opravdao očekivanja i ulogu favorita na turniru. Bez izgubljenog seta došao je do titule u muškom singlu. Svoju dominaciju je potvrdio osvajanjem zlata i u mešovitom dublu u paru sa Ninom Bogdanović. Nju je, s druge strane, samo nedostatak iskustva sprečio da u ženskom singlu ode korak više, jer je pokazala izuzetan kvalitet. Ostaje žal za propuštenom prilikom u ekipnoj konkurenciji, gde nam je za dlaku izmaklo finale. Sve u svemu zadovoljan sam prikazanom igrom čitave reprezentacije u Parvomaju u kojem smo naišli na sjajno gostoprimstvo domaćina”, kazao je trener Nikola Mijačić.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!