SaobraćajVarvarin

Dodela besplatnih auto sedišta za decu u Varvarinu

Dodela besplatnih auto sedišta za decu u Varvarinu je u toku. Savet za bezbednost saobraćaja opštine Varvarin uputio je poziv roditeljima sa teritorije opštine Varvarin. Oni treba da u periodu od 26. septembra do 17. oktobra tekuće godine podnesu zahtev za dodelu auto-sedišta za decu za putnička vozila i prisustvuju obuci za upotrebu istih.

Auto-sedišta za decu mogu dobiti roditelji koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Varvarin. Njihovi mališani treba da surođeni u periodu od 01. januara do 31. decembra 2018. godine. Prisustvo na obuci za pravilnu upotrebu auto-sedišta je obavezno i biće održano na dan podele istih, 17. oktobra, u Velikoj sali Opštinske biblioteke Varvarin, sa početkom od 11.00.

Što se tiče dokumentacije, potrebno je popuniti prijavni formular koji se može preuzeti sa sajta opštine Varvarin ili na pisarnici Uslužnog centra Opštinske uprave, dostaviti dokaz o prebivalištu podnosioca zahteva na teritoriji varvarinske opštine (očitana lična karta ili uverenje o prebivalištu), kao i izvod iz matične knjige rođenih deteta (fotokopija).

Dodela besplatnih sedišta je moguća jer su sredstva za realizaciju Javnog poziva opredeljena u budžetu opštine Varvarin. Ona su definisana Programom korišćenja sredstava namenjenih unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Varvarin u 2019. godini, i obezbeđena sredstvima od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji opštine Varvarin.

Detaljnije na sajtu opštine Varvarin.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!