Zdravlje

Deseta akcija besplatnih preventivnih pregleda

Deseta akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u Opštoj bolnici Kruševac, u nedelju 28. oktobra od 8 do 16 časova. Akciju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

Prema planu, lekari Doma zdravlja i Opšte bolnice Kruševac obavljaće sledeće preglede:

– Ultrazvuk stomaka – na Internom odeljenju Opšte bolnice Kruševac;
– Određivanje masnoća u krvi (holesterol i trigliceridi) – u laboratoriji na I spratu Dijagnostičkog centra;
– Mamografija – u Službi radiološke dijagnostike Opšte bolnice Kruševac u prizemlju Dijagnostičkog centra i Službi radiološke dijagnostike Doma zdravlja Kruševac – zgradi medicine rada “14. oktobar”.

Preglede će moći da obave i oni građani koji iz bilo kojeg razloga nemaju zdravstveno osiguranje. Prijavljivanje sugrađana će se obavljati u prizemlju Internog odeljenja Opšte bolnice Kruševac i službi medicine rada “14. oktobar”.

Poziv važi za sve sugrađane koji nisu obavili neke od ovih preventivnih pregleda da iskoriste priliku i provere svoje zdravlje. Preporuka lekara kaže sledeće. U cilju dobijanja pouzdanih laboratorijskih rezultata, neophodno je uzdržavanje od hrane i pića 12 sati pre davanja krvi.

Tokom prošle akcije za preglede je bilo prijavljenoe oko 300 naših sugrađana. Njima je urađeno 185 internističko – kardioloških pregledi EKGa i krvnog pritisaka, 170 dermatoloških pregleda mladeža i 77 laboratorijske analize, holesterola i triglicerida, dok je aboratorija Doma zdravlja Kruševac uradila 75 istih, ukupno 152.

Foto: Opšta bolnica Kruševac

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!