Društvo

Demonstranti ušli u RTS

Demonstranti ušli u RTS tokom ove večeri. Tako su protesti “1 od 5 miliona”, definitivno, ušli u novu fazu. Mirni protesti nisu davali rezultata, pa su protestanti podigli ulog. Odgovor vlasti ćemo tek videti, jer izbacivanje demonstranata iz zgrade RTS je tek prvi tehnički detalj.

Šta će se dešavati na narednim protestima po velikom broju gradova u Srbiji videćemo vrlo brzo. Ostrašćenost je velika na obe strane u ovoj priči. A to ne može da ima dobre posledice. Hladne glave nisu donele rezultate, jer nije ni došlo do ozbiljnih razgovora vlasti sa protestantima. Jasno je da u Srbiji loše živi velika većina stanovnika. I ovog puta su njihovi problemi jednim delom artikulisani kroz proteste.

Demonstranti ušli, pa izbačeni policijskom silom. Oni su želeli da dobiju priliku da se u javnom servisu čuju i njihovi zahtevi koje već vrlo dugo iznose na ulicama gradova širom zemlje. Protesti će se nastaviti, a konkretan odgovor vlasti ćemo videti u narednim danima. Još jednom, ulozi su podignuti na nivo sa kog teško da može da se dođe do mirnog rešenja.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!