Društvo

Internet stranica Evropske komisije za sigurna putovanja i turizam u EU

Na inicijativu Evropske komisije je pokrenuta nova Internet platforma pod nazivom “Re-open EU”. Ona je namenjena za siguran nastavak putovanja i turizma u Europi posle pandemije COVID-19. Na platformi će biti dostupne informacije (u realnom vremenu) o granicama, dostupnim prevoznim sredstvima i turističkim uslugama u državama članicama.

Srbija nije članica EU, ali njeni građani putuju i rade po ovim zemljama, pa je sve veoma zanimljivo i za nas. Kao primer, ovih dana je aktuelna situacija sa ulaskom turista u Grčku. A baš to su informacije koje će moći da se pronađu na novoj platformi.

“Re-open EU” će sadržati praktične informacije o ograničenjima putovanja, zdravstvenim i sigurnosnim merama. Kao što su npr. informacije o ograničavanju socijalnih kontakata ili nošenju maski za lice, kao i druge korisne informacije o turističkoj ponudi u EU-u i državama članicama. Tako će svima biti omogućeno da donose odgovorne i promišljene odluke o rizicima povezanim s koronavirusom dok planiraju odmore i putovanja tokom i nakon ovog leta.

Nova platforma je prilagođena i upotrebi na mobilnim telefonima. Kao internet aplikacija biće glavna referenca za svakog ko putuje u EU. Na njoj su centralizovane ažurirane informacije. Pomoću interaktivne karte moći će da se pretražuju informacije, novosti i saveti za svaku od država članica EU-a.

Ovaj projekat Evropske komisije pokazuje kako se brzo i jednostavno, sa malo transparentnosti, mogu rešiti različiti problemi.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!