Dobro došli na Internet portal Kruševac   Click to listen highlighted text! Dobro došli na Internet portal Kruševac

CINK je završio realizaciju projekta

Centar za istraživačko novinarstvo Kruševac predstavio je na konferenciji za novinare rezultate projekta “Jačanje kapaciteta lokalnih medija za izveštavanje o nasilju prema ženama”.

Uz dosta poteškoća projekat je uspešno realizovan a najviše problema bilo je zbog pandemije korona virusa.

U poslednjem trenutku morali smo da menjamo lokaciju održavanja skupa, nekoliko prijavljenih učesnica je otkazalo zbog korona virusa a bilo je i niz manjih problema. Ipak, uspeli smo da organizujemo skup sa eminentnim predavačicama“, objašnjava Slaviša Milenković, predsednik UO CINK.

Trenerice na seminaru bile su Nadežda Budimović, glavna i odgovorna  urednica nedeljnika Grad i članica Upravnog odbora NUNS-a, Miljana Nešković, novinarka i članica grupe “Novinarke protiv nasilja prema ženama”, Snežana Jakovljević, predsednica Udruženja žena “Peščanik”, i Marija Lukić, aktivistkinja za prava žena i osnivačica Fondacije Marija Lukić.

Na seminaru su učestvovali novinari i novinarke i predstavnici organizacija civilnog društva  iz Čačka, Trstenika, Aleksinca, Sokobanje, Kruševca, Ćićevca i Ražnja i bili su jako zadovoljni organizacijom skupa i kvalitetom predavanja. Ovo je druga godina uzastopno da CINK organizuje skup za unapređenje profesionalnih i etičkih standarda u javnom informisanju i smatram da smo napravili korak napred u odnosu na 2020. godinu. Već sada imamo dosta ideja o tome šta bi mogla da bude tema nekog od narednih skupova”, dodaje Milenković.

Projekat “Jačanje kapaciteta lokalnih medija za izveštavanje o nasilju prema ženama” finansijski je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!