Društvo

CINK je završio realizaciju projekta

Centar za istraživačko novinarstvo Kruševac predstavio je na konferenciji za novinare rezultate projekta “Jačanje kapaciteta lokalnih medija za izveštavanje o nasilju prema ženama”.

Uz dosta poteškoća projekat je uspešno realizovan a najviše problema bilo je zbog pandemije korona virusa.

U poslednjem trenutku morali smo da menjamo lokaciju održavanja skupa, nekoliko prijavljenih učesnica je otkazalo zbog korona virusa a bilo je i niz manjih problema. Ipak, uspeli smo da organizujemo skup sa eminentnim predavačicama“, objašnjava Slaviša Milenković, predsednik UO CINK.

Trenerice na seminaru bile su Nadežda Budimović, glavna i odgovorna  urednica nedeljnika Grad i članica Upravnog odbora NUNS-a, Miljana Nešković, novinarka i članica grupe “Novinarke protiv nasilja prema ženama”, Snežana Jakovljević, predsednica Udruženja žena “Peščanik”, i Marija Lukić, aktivistkinja za prava žena i osnivačica Fondacije Marija Lukić.

Na seminaru su učestvovali novinari i novinarke i predstavnici organizacija civilnog društva  iz Čačka, Trstenika, Aleksinca, Sokobanje, Kruševca, Ćićevca i Ražnja i bili su jako zadovoljni organizacijom skupa i kvalitetom predavanja. Ovo je druga godina uzastopno da CINK organizuje skup za unapređenje profesionalnih i etičkih standarda u javnom informisanju i smatram da smo napravili korak napred u odnosu na 2020. godinu. Već sada imamo dosta ideja o tome šta bi mogla da bude tema nekog od narednih skupova”, dodaje Milenković.

Projekat “Jačanje kapaciteta lokalnih medija za izveštavanje o nasilju prema ženama” finansijski je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!