Dobro došli na Internet portal Kruševac   Click to listen highlighted text! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Besplatni dermatološki pregledi

Od 15. aprila je počelo prijavljivanje za besplatne dermatološke preglede za pacijente koji imaju sumnju na melanom. Trajaće do 8. maja širom Srbije, i u državnim i u privatnim klinikama.

Nakon dve godine odlaganja besplatnih pregleda usled epidemije Covid-19, u okviru ovogodišnje kampanje Euromelanom biće organizovani besplatni dermatološki pregledi. Oni su planirani širom Srbije u prijavljenim državnim i privatnim ordinacijama u ponedeljak, 13. juna 2022. godine.

Svi pacijenti koji imaju sumnju na rizične pojave na koži, mogu se prijaviti putem sajta Euromelanoma Srbija. Svi ostali građani preventivni pregled mogu zakazati telefonom 0800-222-888, tokom 6. i 7. juna u periodu od 8 do 20 časova.

“Zakazani besplatni pregledi biće organizovani 13. juna u celoj Srbiji” izjavila je prof. dr Danica Tiodorović, Nacionalni Koordinator Kampanje Euromelanoma u Srbiji i lekar Klinike za dermatovenerologiju u Nišu.

Pored besplatnih pregleda koji će biti organizovani 13. juna 2022. godine, ove godine kampanja Euromelanom Srbija, uključiće veći obim aktivnosti u cilju edukacije stanovništva o pravilnom ponašanju na suncu, značaju samopregleda i rane dijagnostike malignih tumora kože. Kampanje Euromelanom Srbija je i ove godine dobila podršku Ministarstva Zdravlja i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ciljevi kampanje Euromelanoma su besplatni pregledi kože koji bi omogućili rano otkrivanje raka kože i otkrivanje osoba koji imaju povećan rizik za obolevanje od raka kože.poster

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!