Saobraćaj

Akcija pojačane kontrole za autobuse i kamione

U periodu od 13. do 19. juna MUP će sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja, pre svega vozača autobusa i teretnih vozila. Ova akcija će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice ROADPOL (Mreže saobraćajnih policija Evrope).

Saobraćajne patrole radiće prvenstveno na putevima sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila. Poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

„Od početka ove godine, vozači teretnih vozila izazvali su ukupno 1.384 saobraćajne nezgode u kojima su poginule 24 osobe, a povredjeno ukupno 380 osoba. Vozači autobusa su u istom periodu izazvali ukupno 22 saobraćajne nezgode, u kojima su poginule tri, a povredjeno ukupno 59 osoba“, navedeno je u saopštenju MUP-a.

U poslednjoj ovakvoj medjunarodnoj akciji pojačane kontrole u februaru ove godine, saobraćajna policija je kontrolisala 1.390 autobusa i 14.094 teretna vozila. Tom prilikom je otkriveno 626 prekršaja koje su učinili vozači autobusa i 8.916 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!