Pažnja !Zdravlje

Zadnji trzaji zime

Do sada nas je ova zima poštedela. Nije bilo previše hladno, a snega je palo taman koliko treba. Ipak, očekuje nas još jedan kraći hladni talas – verovatno zadnji trzaji zime ove godine. Prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda od nedelje 25. februara na području Srbije najavljuje ledene dane sa snežnim padavinama. U jutarnjim satima imaćemo umeren, lokalno i jak mraz, u većini mesta od -10°C do -5°C. Dnevna temperatura kretaće se od -6°C do -2°C, u Beogradu od -8°C do -4°C.

Zadnji trzaji zime

Zadnji trzaji zime
Zadnji trzaji zime

U nedelju i početkom naredne sedmice očekuju se nove snežne padavine uz formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Očekivana visina snega od 5 do 10 cm na severu, od 10 do 20 cm u ostalim krajevima, a na planinama lokalno i više. Na području Beograda od 5 do 10 cm snega.

Sa druge strane, ova zima nije bila loša ni za poljoprivredu. Zemlja je upila dovoljno vlage, jer je bilo i kiše i snega. Prema izjavama stručnjaka, svi ozimi usevi su u optimalnom stanju za ovu fazu, pa se, ukoliko ne bude ekstrema do kraja poljoprivredne sezone, može očekivati uspešna godina i solidan rod.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!