Dobro došli na Internet portal Kruševac   Pročitaj mi tekst! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Vikend bez vode iz vodovoda

Zbog najavljenih radova, narednog vikenda Kruševljani neće moći da koriste vodu iz regionalnog vodovoda. U okviru završetka projekta Regionalnog sistema vodosnabdevanja Rasinskog okruga, a povodom realizacije komponente Daljinski nadzor i upravljanje Regionalnim sistemom „Ćelije“, neophodno je da JKP „Vodovod – Kruševac“ izvrši plansko isključenje korisnika koji se vodom snabdevaju sa sistema „Ćelije“.

O čemu se radi

Realizacija ovog dela projekta obuhvata radove i opremu na sistemu počev od Postrojenja u Majdevu, do Merno – regulacionog bloka u Lipovcu, i dalje do rezervoara, mernih blokova u Ćićevcu i Varvarinu.

Radovi se izvode u periodu od 05:00 časova u subotu 16.06.2018.god. do večernjih časova u nedelju 17.06.2018. U tom periodu će biti isključen magistralni cevovod Ø1000 kojim se pijaća voda distribuira sa postrojenja u Majdevu. Tada će biti obustavljeno vodosnabdevanje na teritoriji Grada Kruševca, Opštine Ćićevac i tri naseljena mesta na teritoriji Opštine Trstenik – Stopanja, Stari Trstenik i Bresno polje.

Planirano je, što je od izuzetnog značaja za održavanje kvaliteta vode, da se u okviru gore navedenih radova izvrši ispiranje magistralnog cevovoda od postrojenja u Majdevu do mernog bloka u Lipovcu, odnosno do Vatrogasnog doma gde se nalazi glavni ispust. Ovaj posao može da se izvede samo kada se obustavi isporuka vode korisnicima.

U trenutku upuštanja u vodovodni sistem, vodu ne treba koristiti za piće, i tek nakon izvršenih analiza kvaliteta vode od strane Zavoda za javno zdravlje odnosno kada Zavod za javno zdravlje objavi da je voda u potpunosti ispravna, može se koristiti i za piće.

Izvršene su detaljne pripreme za izvođenje radova, a posebno u izradi plana za vodosnabdevanje vodom za piće u vanrednim uslovima. To je podrazumevalo obezbeđenje većeg broja potrebnih cisterni i to iz obližnjih gradova, od vojske, od vatrogasne službe Kruševca, od JKP „Kruševac“.

Za sve ovo definisani su rasporedi, putevi kretanja, punjenja čistom vodom i to sve u vremenskim terminima. JKP „Vodovod-Kruševac“ će, u koordinaciji sa gradskim Štabom za vanredne situacije, tokom planskog isključenja, organizovati snabdevanje građana pijaćom vodom, tako što će biti obezbeđene fiksne i pokretne cisterne, na čitavom području gde bude isključeno redovno snabdevanje sa vodosistema Ćelije. Kruševljani će neprestano biti obaveštavani o rasporedu i kretanju svih pokretnih cisterni.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Pročitaj mi tekst!