Pažnja !

Problemi sa vodovodom na Bagdali 2

Problemi sa vodovodom na Bagdali 2 postoje već godinama. U ulicama koje su pri vrhu Bagdale pritisak u vodovodnoj mreži je daleko ispod onog koji je neophodan za normalan rad bojlera i mašina za pranje veša. Građani koji stanuju u ovom delu grada su mnogo puta prijavljivali problem “Vodovodu”, ali rešenja i dalje nema. Ekipe iz kruševačkog “Vodovoda” su više puta izlazile na teren po prijavama građana. Tada su obavljena merenja pritiska u distributivnoj mreži i ustanovljeno je da se građani sa pravom žale. Međutim, rešenja za ovaj problem i dalje nema.

Ovaj problem vrlo često dolazi i do nas, jer pisma sa pritužbama očajnih Kruševljana stižu redovno, posebno tokom letnjeg perioda. Struka će, verovatno, imati šta da kaže, ali se nameće jednostavno tehničko rešenje. Naime, neophodno je postaviti pumpe koje bi podigle pritisak u delovima grada koji su na maloj visinskoj razlici od bazena koje “Vodovod” ima na Bagdali. Ali, to je, očigledno, već decenijama preveliki trošak za “Vodovod”.

Kako smo saznali od građana, ovog puta je “dogorelo do nokata” i u najavi su ozbiljnije akcije stanovnika ovog kraja po pitanju rešenja problema. Spremaju se mnogi zvanični dopisi, pisma, a kako saznajemo, i tužbe. U toku je prikupljanje potpisa na peticiji koja će svemu ovome dati i dodatnu težinu i na kojoj već stoji veliki broj potpisa. Problemi sa vodovodom moraju da se reše, ovako ili onako.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!