Dobro došli na Internet portal Kruševac   Pročitaj mi tekst! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Raspisan poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane je raspisalo poziv za sve zainteresovane kandidate za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem u 2022. godini da podnesu svoje prijave. Pravo da šest meseci budu deo stroja Vojske Srbije imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina. Ovo važi za one koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire može se obaviti u centrima Ministarstva odbrane u jedinicama lokalne samouprave. Takođe, od nedavno je moguće i preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata. Prijava je moguća i na oko 1.500 šaltera Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom naše zemlje.

Osim olakšane procedure prilikom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka, od nedavno su značajno povećane i plate. One sada u proseku iznose oko 36.000 dinara mesečno. Skraćene i pojednostavljene procedure konkurisanja za status profesionalnog vojnika očekuju sve one koji posle odsluženog vojnog roka budu poželeli da svoju profesionalnu karijeru nastave u Vojsci Srbije.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na linku OVDE

izvor i foto:mod.gov.rs

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Pročitaj mi tekst!