ObrazovanjePažnja !

Protest ispred Gradske uprave

Protest ispred Gradske uprave danas su održali profesori Gimnazije, njihovr kolege iz drugih škola i učenici. Ispred “načelstva” se pojavilo njih oko 80. Protestovali su zbog odluke Ministarstva da ukine filološko odeljenje u Gimnaziji. Protestanti su dobili i podršku od USPRS – bila je prisutna Jasna Janković, predsednica Unije. Došli su i nastavnici iz Gornjeg Milanovca, Kraljeva, Kragujevca, Niša i drugih gradova.

Protestanti su ponovili svoje zahteve. Oni traže da se dozvoli upis u filološko odeljenje, jedno od najuspešnijih odeljenja u istoriji kruševačke Gimnazije. Učenici ovog odeljenja su, do sada, imali prosečnu ocenu od čak 4,90, a donosili su čak jednu trećinu svih osvojenih nagrada za Gimnaziju.

Predstavnik protesatanata, profesor Branimir Šoškić, je gradonačelnici odneo godišnjak Gimnazije. Reč su na protestu imali i roditelji dece koja se od sptembra spremaju i koja žele da upišu baš ovo odeljenje.

Kako se na skupu čulo, za sutra je zakazan sastanak u Ministarstvu prosvete na kome će sa ministrom Šarčevićem razgovarati načelnik kruševačke Školske uprave i direktorka Gimnazije. Tako postoji neka šansa da se odluka Ministarstva promeni i da upis stigne na vreme.

Sa strane Gradske uprave se niko nije obratio protestantima. Takođe, Gradska uprava ni jednog trenutka nije komentarisala sve ovo što se dešava sa Gimnazijom i filološkim odeljenjem. Imaju oni preča i pametnija posla od ove dobre dece, verovatno. Protest ispred njihovih kancelarija nije dovoljan razlog za bilo šta…

Foto: S.Milenković, CINK
Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!