Dobro došli na Internet portal Kruševac   Pročitaj mi tekst! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Protest ispred Gradske uprave

Protest ispred Gradske uprave danas su održali profesori Gimnazije, njihovr kolege iz drugih škola i učenici. Ispred “načelstva” se pojavilo njih oko 80. Protestovali su zbog odluke Ministarstva da ukine filološko odeljenje u Gimnaziji. Protestanti su dobili i podršku od USPRS – bila je prisutna Jasna Janković, predsednica Unije. Došli su i nastavnici iz Gornjeg Milanovca, Kraljeva, Kragujevca, Niša i drugih gradova.

Protestanti su ponovili svoje zahteve. Oni traže da se dozvoli upis u filološko odeljenje, jedno od najuspešnijih odeljenja u istoriji kruševačke Gimnazije. Učenici ovog odeljenja su, do sada, imali prosečnu ocenu od čak 4,90, a donosili su čak jednu trećinu svih osvojenih nagrada za Gimnaziju.

Predstavnik protesatanata, profesor Branimir Šoškić, je gradonačelnici odneo godišnjak Gimnazije. Reč su na protestu imali i roditelji dece koja se od sptembra spremaju i koja žele da upišu baš ovo odeljenje.

Kako se na skupu čulo, za sutra je zakazan sastanak u Ministarstvu prosvete na kome će sa ministrom Šarčevićem razgovarati načelnik kruševačke Školske uprave i direktorka Gimnazije. Tako postoji neka šansa da se odluka Ministarstva promeni i da upis stigne na vreme.

Sa strane Gradske uprave se niko nije obratio protestantima. Takođe, Gradska uprava ni jednog trenutka nije komentarisala sve ovo što se dešava sa Gimnazijom i filološkim odeljenjem. Imaju oni preča i pametnija posla od ove dobre dece, verovatno. Protest ispred njihovih kancelarija nije dovoljan razlog za bilo šta…

Foto: S.Milenković, CINK
Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Pročitaj mi tekst!