Društvo

Prosvetni radnici upozoravaju štrajkom

Danas su u 30 škola Rasinskog okruga časovi u školama bili skraćeni zbog jednodnevnog štrajka upozorenja. Prema informacijama iz sindikata, časovi su trajali 30 minuta, a pozivu na štrajk su se odazvale skoro sve članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) u Rasinskom okrugu – 30 od 35. U štrajku su sve osnovne i srednje škole u Kruševcu, osim jedne osnovne čiji zaposleni nisu u USPRS. Štrajk upozorenja se sprovodi i u desetak škola u drugim opštinama Rasinskog okruga. Ima i škola gde se, po naređenju direktora, zvoni na 45 minuta, dok nastavnici drže časove od 30 minuta.

Iz Školske uprave Kruševac kažu da su časovi danas skraćeni u 23 od ukupno 39 osnovnih škola, i u sedam od 13 srednjih škola u Rasinskom okrugu.

Današnji štrajk upozorenja u organizaciji USPRS traži ispunjavanje odredbi Sporazuma o rešavanju spornih pitanja kojim je okončan “veliki” štrajk u aprilu prošle godine, realno povećanje plata u prosveti i hitno donošenje mera protiv onih koji ne preuzimaju tehnološke viškove.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!