Sport

Međunarodni konkurs za projekte iz fudbala

Mreža Fare je krovna organizacija i okuplja pojedince, neformalne grupe i organizacije koje se bore protiv nejednakosti u fudbalu i koje sport koriste kao sredstvo za promene u društvu.

Fare je objavila poziv za dodelu grantova za projekte o antidiskriminaciji i inkluziji u fudbalu formalnim i neformalnim grupama, kojima će se sponzorisati organizovanje aktivnosti tokom najvećeg društvenog pokreta u polju antidiskriminacije i inkluzije u sportu nazvanog “Football People Action Weeks”.

Svi učesnici u ovom internacionalnom projektu, koji se dešava svake godine u mesecu oktobru širom Evrope, priključuju se impozantnom broju više od 100 000 učesnika.

Grantovi dostupni za 2017. godinu su u iznosima do 500 i 5000 evra za manje i veće događaje koji u svom cilju treba da imaju promociju antidiskriminacije i inkluzije manjina u fudbalu. Zainteresovane organizacije mogu da apliciraju do 10. septembra 2017. godine, a svi projekti treba da zadovolje ciljeve kampanje “Football People” i održe se u periodu od 5. do 19. oktobra 2017.

“Želimo ljudima širom Evrope da pokažemo kakav fudbal može da bude, kao i kolika je on pokretačka snaga u društvenim promenama, bez obzira na to ko je ko, odakle dolazi i gde živi. Cilj nam je da dostignemo broj od 100 000 učesnika u pokretu “Football People”, pa ukoliko imate dobru ideju, obavestite nas.” – izjavio je izvršni direktor Fare Networka, Piara Powar.

Ako ste zainteresovani da se prijavite za manji grant, kliknite OVDE, a za veći grant OVDE.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!