Dobro došli na Internet portal Kruševac   Click to listen highlighted text! Dobro došli na Internet portal Kruševac

MEDIJI U RASINSKOM OKRUGU: Dve trećine u vlasništvu privatnika

Većina od 29 registrovanih medija u Rasinskom okrugu u vlasništvu  je privatnika.

Ukupno 20 od 29 registrovanih medija nalazi se u stopostotnom vlasništvu privatnika, pokazuju podaci Agencije za privredne registre.

Radoica Milosavljević iz Kruševca u svom vlasništvu ima šest medija odnosno dve kompletne medijske kuće – RTV Kruševac i RTV Brus, koje imaju registrovane televizije, radio stanice i internet portale.

Podsećamo da je Radoica Milosavljević  RTV Brus kupio avgusta 2015. godine za 10.200 evra a RTV Kruševac za 14.000 evra.

RTV Trstenik, koja u svom sastavu takođe ima tri medija, ima nešto drugačiju vlasničku strukturu. Najveći vlasnički udeo ima Velibor Jovanović – 69,18 odsto. Glavna i odgovorna urednica Anica Miletić poseduje 21,01 odsto preduzeća, a ostali članovi manje od 10 odsto.

Podsetimo, RTV Trstenik je bila neuspešno privatizovana u prvom krugu privatizacije avgusta 2015. godine. Konzorcijum fizičkih lica, čiji je ovlašćeni predstavnik bio Vladimir Stevanović, izlicitirao je najvišu cenu od 177.000 evra koja je bila šestostruko veća od početne, ali je nekoliko dana kasnije odustao od ponude.

U drugom krugu konzorcijum zaposlenih i građana na čelu sa Aleksandrom Đalićem izlicitirao je iznos od 121.000,00 evra, a zatim odustao, kao i drugoplasirani ponuđač, jer nisu mogli da uplate izlicitirani iznos.

Nakon toga, rešenjem Ministarstva privrede, kapital RTV Trstenik bez naknade je prenet na četiri aktuelna i bivša zaposlena u ovom mediju koji su na to imali pravo. Novembra 2016. godine novi većinski vlasnik postao je Velibor Jovanović.

Vlasnici TV i radio Diskosa iz Aleksandrovca su Milomir Knežević (57,43 odsto) i Miodrag Milutinović (42,57 odsto).

DOO Albos, koji izdaje novine “Grad” i portal Krusevacgrad.rs je u stopostotnom vlasništvu direktora Dejana Miladinovića kao i listovi “Pobeda” (Nikola Popović) i “Rasina Press” (Gvozden Zdravić), Radio Rubin (Miloš Milošević), Radio Čigra (Dragan Bošković) i Radio Antena (Dejan Milenković).

Kao vlasnik TV Plus u APR-u se navodi SACO doo, čiji je vlasnik Vladan Gašić, dok je portal TVPlus.rs u posedu Irene Gašić, Vladanove majke.

Natalija Moskovljević Miletić i njena preduzetnička radnja Old partners Brus su vlasnici novina “Bruska stvarnost” i portala Stvarnost On line.

Medijska kuća u kojoj su TV Jefimija i internet portal Jefimija može se podvesti pod kombinovano vlasništvo. Preduzeće za reklame, usluge i TV program Jefimija doo, vlasništvo Gorana Nikolića, se vodi kao izdavač TV Jefimije dok je portal u vlasništvu Marina Nikolić PR Agencija za reklamu Kanal 12-037.

Preostalih pet medija za izdavače imaju udruženja građana. Izdavač KruševacPressa i portala Prijateljstvo.com je Centar za istraživačko novinarstvo Kruševac – CINK , CentarPressa udruženje “Mlado srce” iz Trstenika, “Bruskog kofera” istoimeno udruženje, a KruševacLinka udruženje Liga za istraživačko novinarstvo Kruševac.

Izvor: KruševacPRESS

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!