Obrazovanje

Matematika odložena za četvrtak !

Upravo je stiglo saopštenje iz Ministarstva prosvete u kojem stoji da je završni ispit zakazan za danas, iz predmeta matematika, odložena za četvrtak, 20. jun. U saopštenju se ne navodi razlog za odlaganje ispita koji je bio zakazan za danas.

Evo kompletnog teksta saopštenja:

SAOPŠTENjE

Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita odloženo za četvrtak, 20. jun

Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita koje je bilo zakazano za danas u 9 časova odloženo je za četvrtak, 20. jun 2019. godine. Učenici će test polagati od 9 do 11 časova.

Termin održavanja kombinovanog testa neće se menjati i ispit će biti održan u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. godinu, odnosno, u sredu, 19. juna 2019. godine.

Sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju se po utvrđenom Kalendaru.

I onako “stresirani” osmaci ovo će primiti vrlo teško. Ono za šta su se dugo spremali neće ići po najavljenom planu.

Još jednom, saopštenje ne navodi razloge za odlaganje. Ali, podsetićemo na ono što se desilo pre šest godina. Na današnji datum 2013. godine je trebalo da bude održan ispit iz matematike, ali je odložen, jer su se rešenja pojavila pre početka ispita. Neodgovornost u organizaciji dešavanja važnih za decu i roditelje bila je previše ozbiljna.

Šta je razlog za današnje odlaganje saznaćemo, najverovatnije, narednih dana. Matematika odložena – ministar treba da ponavlja, jer je pao na ispitu!

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!