Sport

Marija i Sergej doneli dve bronze

Od 15. do 17. aprila 2017. u Edegemu održan VICTOR JOT U17 2017 na kojem su srpski reprezentativci, Kruševljani Sergej Lukić i Marija Sudimac osvojili dve bronzane medalje.

Srpski badminton reprezentativci Sergej Lukić i Marija Sudimac ostvarili su novi uspeh na međunarodnoj sceni. Na izuzetno jakom turniru Evropskog kupa, VICTOR JOT U17 2017, koji je belgijskom gradiću Edegemu od 15. do 17. aprila 2017. okupio oko 150 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja, među kojima su bile SAD i Brazil, izlivena su odličja u dve konkurencije. Lukić i Sudimčeva su stigli do bronze u mešovitom dublu. Naš par je u drugom kolu bio bolji od finske kombinacije Toni Lindelof, Julija Salonen (2:1), u osmini finala od Engleza Tobija Leunda i Aleksandre Oprisan (2:1), a u četvrtfinalu od italijanske kombinacije Enriko Baroni, Klara Paseri (2:0). U polufinalu su poraženi od škotskog para Adam Pringle, Rafael Adrej (2:0). Drugu medalju, takođe bronzanu, osvojio je Lukić u muškom dublu u paru sa Bugarinom Ilijanom Stojnovim. Njih dvojica su u borbi za finale poraženi od Škota Džošue Apiliga i Adama Pringlea (2:0). Prethodno su ”upisali” tri pobede. Prvo su savladali domaće takmičare Robija Bronselera i Senea Houthuda (2:0), potom (2:1) Bena Jarvisa (Engleska) i Kilijea Magija (Republika Irska), dok su u četvrtfinalu bili bolji od Rusa Jevgenija Čertilina i Aleksandera Nikulina (2:0).

U dve konkurencije naši reprezentativci su stali na korak od odličja. U ženskom singlu Sudimčeva je u četvrtfinalu poražena od Italijanke Katarine Fink (2:0). Do meča za medalju pobedila je Italijanku Togneti Rebeku (2:0) i Ruskinju Viktoriju Kozirevu (2:1). Istu sudbinu naša reprezentativka je doživela u ženskom dublu u kojem je nastupila sa Hrvaticom Ingom Sadaić. Njih dve su u meču za četvrtfinale ženskog dubla pobedile mađarsku kombinaciju Leila Ombodi, Kiti Šotak (2:0), a potom su poražene od Finkinja Janike Monberg i Julije Salonen (2:1). U muškom singlu Lukića je u osmini finala zaustavio Nemac Leander Adam (2:0). Inače, naš reprezentativac je u prvom meču ove konkurencije pobedio Belgijanca Karstena Maselisa (2:0, a u drugom Rusa Alekseja Moločeva (2:0).

”Lukić i Sudimčeva su imali odličan nastup u svim konkurencijama. Ipak, posebno bih naglasio njihovo izdanje u mešovitim parovima gde su pokazali sve svoje kvalitete. Kao trener uživao sam u njihovoj igri. Turnir nam je prošao u Vaskršnjoj radosnoj atmosferi, bili smo blizu i zlatnih odličja, ali i ovaj uspeh je ogroman jer je konkurencija bila izuzetno jaka”, kazao je trener Igor Šešić.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!