Dobro došli na Internet portal Kruševac   Click to listen highlighted text! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Pojačane kontrole brzine tokom naredne nedelje

Prema najavama iz Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici Uprave saobraćajne policije će tokom iduće nedelje pojačano kontrolisati brzinu kretanja vozila. U pitanju je, još jednom, akcija međunarodne organizacije “TISPOL” – mreže saobraćajnih policija.

Ova akcija će biti sprovedena u svim državama koje sarađuju u okviru “TISPOL-a”, što znači u svih 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji.

Tokom najavljene akcije u sredu, 19. aprila biće sprovedena i akcija nazvana “Speed Marathon”. Tom prilikom će se brzina meriti 24 časa neprekidno, i to ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima.

Najavljeno je i da će svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija pri zaustavljanju vozila koja prekorače dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenja pojaseva za vezivanje vozača i putnika.

kako se navodi u istraživanjima Evropskog saveta za bezbednost saobraćaja, povećanje brzine kretanja za samo 5% uzrok je povećanja broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom za više od 20%. Isto istraživanje kaže i da korišćenje sigurnosnih pojaseva smanjuje rizik od smrtnog stradanja u saobraćajnim nezgodama za oko 50%.

Vozači – oprez, pametno i polako. Važno je stići na cilj.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!