Pažnja !

Pojačane kontrole brzine tokom naredne nedelje

Prema najavama iz Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici Uprave saobraćajne policije će tokom iduće nedelje pojačano kontrolisati brzinu kretanja vozila. U pitanju je, još jednom, akcija međunarodne organizacije “TISPOL” – mreže saobraćajnih policija.

Ova akcija će biti sprovedena u svim državama koje sarađuju u okviru “TISPOL-a”, što znači u svih 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji.

Tokom najavljene akcije u sredu, 19. aprila biće sprovedena i akcija nazvana “Speed Marathon”. Tom prilikom će se brzina meriti 24 časa neprekidno, i to ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima.

Najavljeno je i da će svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija pri zaustavljanju vozila koja prekorače dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenja pojaseva za vezivanje vozača i putnika.

kako se navodi u istraživanjima Evropskog saveta za bezbednost saobraćaja, povećanje brzine kretanja za samo 5% uzrok je povećanja broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom za više od 20%. Isto istraživanje kaže i da korišćenje sigurnosnih pojaseva smanjuje rizik od smrtnog stradanja u saobraćajnim nezgodama za oko 50%.

Vozači – oprez, pametno i polako. Važno je stići na cilj.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!