Društvo

Konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su ponovo konkurs. To je drugi ciklus konkursa za prijem novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“. Ovi konkursi su otvoreni do 30. septembra 2023. godine,

Prijavu na konkurs mogu da podnesu svi zainteresovani mladići i devojke koji imaju do 30 godina. Oni koji ispunjavaju propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke proceneu. Posle toga i na provere fizičkih sposobnosti.

Sve one koji uspešno prođu zahtevne zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume, očekuje selektivna obuka. Ona obuhvata više eliminacionih faza. Najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

Svi koji postanu pripadnici i stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije uz kontinuiranu obuku i usavršavanje, radiće sa najsavremenijim naoružanjem i opremom. Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade je u garnizonu Pančevo. Budući pripadnici „Kobri“ službovaće u Beogradu.

Na konkurse se mogu prijaviti i kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem. Ipak, oni će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica. Takođe, ovo je dobra prilika i da se dođe do zaposlenja.

Detaljnije informacije o oba ova konkursa za prijem u specijalne jedinice mogu se pronaći OVDE

Izvor:mod.gov.rs

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!