Društvo

Konkurs za nove spasioce Gorske službe

Gorska služba spasavanja Srbije pozvala je sve zainteresovane da se prijave putem linka, koji mogu pronaći na sajtu ove institucije, za nove spasioce volontere. Prijave treba da budu poslate do 4. avgusta ove godine, a posle toga Komisija za obuku GSS-a napraviće selekciju i pozvati kandidate koji su prošli u drugi krug.

Nakon zatvaranja prijava, Komisija za obuku GSS Srbije će pristupiti analizi svih prijava, izvršiti primarnu selekciju i u drugi krug pozvati određeni broj kandidata. Kandidati koji ne prođu u drugi krug dobiće obaveštenje putem mejla.

Drugi krug testiranja sastoji se od provere fizičkih sposobnosti i razgovora sa izbornom komisijom. Ovaj krug će se održati 16. i 17.09.2023. i 23. i 24.09.2023. godine, na najmanje 6 lokacija: Beograd, Novi Sad, Niš, Bor, Kruševac, Novi Pazar. Precizne lokacije i satnica održavanja provere fizičkih sposobnosti i razgovora biće naknadno saopšteni.

Kandidati koji prođu u drugi krug, obavezni su da na testiranje donesu izveštaj sa sportskog lekarskog pregleda, ne starijeg od 3 meseca. Provera se sastoji od 4 vežbe snage i trčanja na 1200m.

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovolјna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilј pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti lјudski život, pomoći čoveku u nevolјi osnovni je zadatak GSS-a.

Zakonom o vanrednim situacijama, Gorska služba spasavanja Srbije je uvrštena u činioce zaštite i spasavanja u Srbiji i definisana kao strateški partner Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije za izvođenje spasavanja na nepristupačnim terenima. Načelnik Gorske službe spasavanja Srbije je član Republičkog štaba za vanredne situacije.

Foto: GSS

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!