Dobro došli na Internet portal Kruševac   Pročitaj mi tekst! Dobro došli na Internet portal Kruševac

“Jefimijin vez” Draganu Lakićeviću

Nagrada “Jefimijin vez” koju dodeljuje opština Trstenik ove godine je pripala Draganu Lakićeviću. Žiri koji su sačinjavali Jovan Pejčić, Miloš Petrović i Nikola Marinković je odlučio da na ovaj način nagrade autora poetske zbirke “Žetelica i Šumanović” (u izdanju Partenon, Beograd 2020). Ove godine konkurs za nagradu nije raspisivan, pa je žiri do polovine aprila ostvario neposredan uvid u srpsku pesničku produkciju. U izbor nisu ulazile knjige ranijih dobitnika ove nagrade. Kao potencijalni kandidati izdvojeno je četrnaest zbirki stihova.

U uži izbor je ušlo pet izdanja. Bile su to zbirke: Dragana Markovića (Po kratkom postupku – Poetikum, Valjevo), Selimira Radulovića (O dukatu sa likom starca – Laguna, Beograd), Dragana Hamovića (Glas sa Limesa – Srpska književna zadruga), Dragana Lakićevića (Žetelica i Šumanović – Partenon, Beograd) i Branislava Matića (Ostrvo – Srpska književna zadruga). U treći krug ušla su dela Dragana Lakićevića, Dragana Markovića i Selimira Radulovića. Konačna odluka je pala na Lakićevića.

Nagrada “Jefimijin vez” će biti svečano uručena 17. juna u manastiru Ljubostinji. Nagrada se sastoji se od kopije Jefimijine “Pohvale Svetom knezu Lazaru” i novčanog dela.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Pročitaj mi tekst!