SportTrstenik

Jedriličarski kup u Trsteniku

Tokom predstojećeg vikenda, od 03. do 05. septembra, na sportskom aerodromu u Trsteniku će biti održan treći po redu „Blanik kup“. Radi seo takmičenju u preciznom sletanju jedrilicama.

Organizator ovog nadmetanja je Aeroklub „Trstenik“. Trsteničani će ugostiti zaljubljenike u ovaj sport, i prema programu manifestacije za petak 03. septembar je planiran trening. U subotu 04. septembra je glavni takmičarski dan, a uveče je proglašenje pobednika. Poslednjeg dana, u nedelju 05. septembra, nakon druženja piloti napuštaju aerodrom i Trstenik.

Nadmetanja su podeljena u dve kategorije. Prva je profesionalna, i u njoj učestvuju takmičari sa važećom takmičarskom i pilotskom dozvolom i lekarskim uverenjem. Druga je amaterska, u kojoj su učesnici sa završenom osnovnom jedriličarskom obukom i važećim lekarskim uverenjem.

Najavljeno takmičenje, koje će se odvijati pod nazivom “Blanik kamp – Kup 2021”, biće održano u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i uz poštovanje preventivnih mera zaštite i sprečavanja širenja virusa Covid-19.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!