Dobro došli na Internet portal Kruševac   Click to listen highlighted text! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Jednim glasom razlike do predsednika Sindikata

Jednim glasom razlike je odlučeno. Na ponovljenim izborima za predsednika Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije u Kruševcu ponovo je pobedio Saša Nešić. Nešić je dobio 14 glasova dok je njegova protivkandidatkinja, Radica Jovanović iz Fabrike maziva, dobila 13 glasova.

Izbori za predsednika su ponovljeni, jer je na prethodnim, održanim 19. oktobra, glasalo i dvoje penzionera koji nisu imali pravo. Zbog toga je Statutarni odbor SSSS poništio izbore i zakazao nove.

“Moj mandat bi trebalo da verifikuje Predsedništvo Saveza samostalnih sindikata Srbije 17. decembra. Do tada ćemo imati vakum u radu jer neću moći da deponujem potpis u APR-u. To će najviše osetiti radnici Veća jer neće moći da primaju plate“, pojasnio nam je Saša Nešić neposredno nakon završetka brojanja glasova.

Nakon što Nešićev mandat bude verifikovan biće izabran i sekretar Veća SSSS u Kruševcu.

“To neće biti plaćena funkcija jer, trenutno, nemamo dovoljno sredstava. Ukoliko obezbedimo novac onda će i taj posao biti plaćen“, dodao je Nešić.

Savez samostalnih sindikata Srbije u Kruševcu trenutno ima između 5.000 i 6.000 članova a novi predsednik, kao jedan od prioriteta, ističe revidiranje članstva i naplatu članarine.

“Četrdeset odsto Veća duguje za poslednje dve godine skoro četiri miliona dinara. Samo jedna firma duguje tri miliona dinara jer je tako odlučio predsednik. Verujem da ta organizacija i ne zna za dug prema Veću. Radnicima se odbija 1% od plate za sindikalnu članarinu a predsednici taj novac troše po svom nahođenju. U Kruševcu imamo troje plaćenih predsednika sindikata čija su primanja takva da 95% zaposlenih o tome može samo da sanja. Zato ćemo neke stvari morati da menjamo”, jasan je po drugi put izabrani predsednik sindikata u Kruševcu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!