Kultura

“Biti rokenrol” u Legatu Milića od Mačve

Sutra (u četvrtak 11. maja) će, u Legatu Milića od Mačve, sa početkom od 20.00, biti održana promocija knjige “Biti rokenrol” čiji su autori Petar Peca Popović i Mihajlo Pantić, ljudi čiji su tekstovi i kritike rokenrol muzike prava antologija i uzbudljivo štivo poklonika roka već decenijama. Muzička pratnja će biti u rukama benda Blues Reservata, izvedena kao unplugged varijanta.

Ovo je drugo izdanje knjige koja je sačinjena kao z birka tekstova o srpskom rokenrolu, a to su  „literarno impresivne i tematski uzbudljive priče svih nas“. Autori  primećuju i da je rokenrol ujedinio zvezdaša (Popović) i partizanovca (Pantić). Peca Popović u knjizi piše o 18 odabranih pesama jugoslovenskog roka, od Iskri (Stalaktiti) do Dušana Prelevića i njegovog albuma sa kraja prošlog veka, a Mihajlo Pantić se na te tekstove nadovezuje svojim razmišljanjima.

Ova knjiga je jedno sentimentalno putovanje kroz muziku uz koju je odrastala i ostarila generacija sada sredovečnih, kroz pesme koje su uticale na njih postanu ovakvi kakvi jesu – kako god to bilo.

biti-rokenrol

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!