Društvo

Javna prezentacija za povratnike

Javna prezentacija sa press konferencijom u okviru projekta “Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo*” održava se danas. Nju organizuje Arbeiter Samariter Bund (ASB) u saradnji sa Gradom Kruševcem i organizacijom CenTriR. Cilj javne prezentacije je predstavljanje programa pomoći porodicama interno raseljenih lica u njihovim nastojanjima za održivi povratak na Kosovo*.

O temi će govoriti predstavnici organizacije Arbeiter–Samariter–Bund (ASB), Grada Kruševca i Centra za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR). Oni zajednički realizuju projekat koji će informisali javnost i upoznati interno raseljena lica sa vrstama pomoći koje će biti dostupne povratnicima u naredne dve godine. Povratnicima na Kosovo* je namenjena pomoć u vidu paketa nameštaja i bele tehnike, obuka za mlade za rad u Informaciono-komunikacionom sektoru, podrške razvoju poslovnih ideja povratnika, grantova u vidu mašina i opreme za početak poslovanja itd.

Osim organizatora, o ovoj temi će govoriti i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Oni prate realizaciju projekta kao i povratnici koji su prethodnih godina dobili pomoć Evropske unije za formiranje malih preduzeća na Kosovu*.

Projekat se sprovodi u minimum 10 lokalnih samouprava u Srbiji. Među njima su Kruševac, Kragujevac, Kraljevo, Čačak, Raška, Vrnjačka Banja, Trstenik, Aranđelovac, Vranje i Bujanovac. Finansiran je sredstvima Evropske unije u okviru programa “EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika “.

Javna prezentacija se održava danas, u Skupštinskoj sali Grada Kruševca, Gazimestanska br. 1.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!