Kultura

Dupli program u Pozorištu

Kruševačko pozorište za subotu 31. marta ima zakazan dupli program. Prva će biti odigrana predstava “Lepotica i zver” iz redovnog repertoara, a potom gostujuća komedija “Boje šteka”.

O predstavama

“Lepotica i zver” je dečija predstava. Prema motivima bajke Šarla Peroa i dramatizaciji Miroslava Belovića, adaptaciju je uradio Željko Hubač. Rediteljski pečat je dao Zoran Lozančić. Jedna od najpoznatijih i najomiljenijih bajki, govori o tome kako u životu nije najbitnija fizička lepota i materijalna korist i blagodeti, već ljubav, sreća, dobrota i nesebičnost. Ova predstava se igra u subotu od 12.00.

Druga predstava, “Boje šteka”, je priča o trojici autsajdera. Nastavnik srpskog jezika, propali vlasnik kioska brze hrane i mašinski tehničar bez posla su akteri. Nesnalažljivi u vremenu tranzicije i okruženju u kome žive, oni ulaze u avanturu. Ona treba da ih dovede do velikog novca. Trojica luzera upadaju u mnoge nepredvidive situacije i događaje. U ovoj simpatičnoj komediji koju je režirao Slavenko Saletović, igraju popularni glumci mlađe generacije: Petar Strugar, Uroš Jovičić i Đorđe Stojković. Početak je zakazan za 20.00.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!