Kultura

“Čarobnjak iz Oza” očarao žiri

Predstava “Čarobnjak iz Oza” Kruševačkog pozorišta dobitnik je “Gran pri” nagrade 10. Festivala predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije “Mali Joakim”. Dramski pisac Igor Bojović, kompozitor Asim Sarvan i glumac Milutin Vešković sačinjavali su stručni žiri koji je nagradu za najbolju režiju dodelio Zoranu Lozančiću, reditelju “Čarobnjaka iz Oza”, a nagradu za glumačko ostvarenje dobio je Dejan Tončić za ulogu Lava u istoj predstavi.

Kragujevačko Pozorište za decu je dobilo čak tri nagrade na “Malom Joakimu”, i to za predstavu “Jan Bibijan”, Svila Veličkova je nagrađena za scenografiju, a Miloš Milovanović i Darija Nešić za glumačka ostvarenja.

Za kostimografiju je nagrađena Milica Grbić Komazec za predstavu “Alisa u zemlji čuda“ koju je izvelo Narodno pozorišta Pirot. Najbolji autor muzike je Miroljub Aranđelović Rasinski za predstavu “Palčica“ Narodnog pozorišta Užice, dok je nagradu za dramski tekst poneo Gorana Belančević za predstavu “Ljubičasta bajka“Kraljevačkog pozorišta.

Publika je najbolje ocenila predstavu „Čarobnjak iz Oza“ Kruševačkog pozorišta, i ona je dobila ocenu 4,89.

Festivalske nagrade će dobitnicima biti uručene večeras u Kruševačkom pozorištu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!