Pažnja !

Akcija pojačane kontrole vozača

Akcija pojačane kontrole vozača počinje od danas, 10. decembra i trajaće do 16. decembra. Akcija pojačane kontrole saobraćaja će biti usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće akciju u isto vreme kada i svih 29 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, od danas će podrazumevati i obavezno alkotestiranje vozača.

Vožnja pod uticajem alkohola negativno utiče na funkcije neophodne za bezbedno korišćenje puta. U prvom redu na čulo vida i brzinu reakcije, ali i na pogrešno rasuđivanje. To često vodi ka činjenju drugih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine ili nekorišćenje sigurnosnih pojaseva, kažu iz MUP Srbije.

Tokom prošlogodišnje akcije 1.923 vozača isključena su iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Njih 404 su zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama zbog upravljanja vozilom u stanju teške, veoma teške ili potpune alkoholisanosti.

Vozači u Srbiji u ovom periodu su posebno osetljivi na ovakve kontrole. Veliki broj slava u ovom periodu ne bi trebalo da bude povod za opuštanje. Vozači, vodite računa o sebi i drugima.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!