DruštvoPrivreda

Sredstva za povećanje zapošljivosti mladih

Projekat „Znanjem do posla“ (E2E), četvorogodišnji partnerski projekat dve vlade – Švajcarske i Srbije – osmišljen da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih, objavio je novi poziv za poslodavce “Zaposleni po meri Vašeg biznisa”. U okviru ovog poziva, biće pružena finansijska i tehnička podrška poslodavcima iz pet pilot regiona za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje. Pomenuti program podrške olakšaće poslodavcima proces zapošljavanja, kvalifikacije i izbora novih zaposlenih.

Sa ciljem poboljšanja položaja mladih na tržištu rada Srbije kroz modernizaciju politika zapošljavanja mladih i razvoj mladih kvalifikovanih radnika koji su potrebni poslodavcima, E2E projekat se sprovodi u sledećih pet pilot okruga: Rasinski, Šumadijski, Raški, Zaječarski i Pirotski.

Poslodavci zainteresovani za organizovanje obuke na radnom mestu svoje prijave mogu slati lokalnim partnerima projekta E2E u pomenutim okruzima. Prijave zainteresovanih poslodavaca će se primati do iscrpljenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31.marta 2019.godine. Ocena podnetih prijava vršiće se na mesečnom nivou.

Smernice za podnosioce i formulari za prijavljivanje mogu se preuzeti sa internet stranice E2E projekta: www.znanjemdoposla.rs/poziv-za-poslodavce/

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!