Sport

Srebro za Mariju Sudimac

Na turniru Svetskog juniorskog kupa Valamar Junior Open u Dubrovniku Mihajlo Tomić i Marija Sudimac osvojili su vicešampionsku titulu. Nastupili su u mešovitom dublu, izgubivši u finalu od nemačke kombinacije Brajan Holtšake, Miranda Vilson.

Naš par, koji je u Hrvatskoj prvi put nastupio u ovoj kombinaciji na nekom zvaničnom međunarodnom turniru, pohod ka srebru počeo pobedom nad Mađarima Mateom Balintom i Fani Dorom Kiš u drugom kolu (2:0).

Tok takmičenja

U osmini finala uzeo je meru domaćim takmičarima Lukšom Zlošilom i Barbarom Janičić (2:0). U četvrfinalu su bili bolji od Slovenaca Jana Spilera i Petre Polanc (2:1). U borbi za finale Tomić i Sudimčeva su izvojevali blistavu pobedu nad Mađarima Balašom Papijem i Rekom Madaraš (2:0).

Sudimčeva je pobedama nad Alžirkom Lindom Mazri (2:0), Mađaricom Kiti Šotak (2:1) i Engleskinjom Frejom Redgarn (2:0) stigla do četvrtfinala ženskog singla. U borbi za medalju poražena je od potonje osvajačice najsjajnijeg odličja, Indijke Purve Barve (2:0).

I u ženskom dublu, u kojem je nastupila sa Hrvaticom Ingom Sadaić, naša reprezentativka je stigla na korak od postolja. Njih dve su u meču za polufinale, posle velike borbe u tri seta, izgubile od španske kombinacije Elena Andreu, Ana Karbon (2:1), prethodno savladavši Hrvatice Miju Čerjan i Barbaru Janičić (2:0).

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!