Zvonko Milenković – Sisoje

zvonko_milenkovicRođen je 8. maja 1956. u Kruševcu (ma, ne – nego…tu odmah preko Morave). Stalni član legendarnog sastava Rokeri s Moravu.

Na početku karijere radio u komercijali HI Župa, ali ga je estrada odvela jako daleko. U Beogradu je živeo od 1977. godine, kada su i formirani “Rokeri” sa kojima je snimio 20 albuma, 7 singl-ploča, 5 video-kaseta i 2 DVD izdanja. Kao pevač folk-muzike, objavio je 3 singla i jedan LP, a kao glumac igrao je u nekoliko filmskih komedija. Kao član jedne od najpopularnijih šou-grupa na prostorima SFRJ, nastupio na preko 2000 koncerata. Sa Rokerima je dobio mnogobrojne trofeje – zlatne, platinaste i dijamantske ploče, “Zlatnu pticu” (posle prvog miliona prodatih ploča – 1980.), “Zlatnog Pobednika Beograda”, “Oskara popularnosti”…niz je predugačak.

Posle duge i teške bolesti umro je na Prvoj hirurškoj klinici u Beogradu septembra 2008. Za sobom je ostavio suprugu Snežanu, ćerku Minu i sina Marka.

Reči Borisa Bizetića, šefa Rokera i dugogodišnjeg Zvonkovog prijatelja i saradnika: “Jedan od onih koji je rođen na radost drugih, bio je i moj drug iz vojske, prijatelj, saradnik i kum – Zvonko Milenković. Uvak rado viđen u društvu i spreman da u svakom trenutku otpeva set “starih, dobrih” izvornih narodnih pesama (u čemu je bio majstor), Zvonko je uvek bio oran za šalu, po čemu će ga prijatelji i saradnici pamtiti. Meni, koji sam (pre 32 godine) sa njim proveo vojničke dane, a kasnije, estradno obišao čitav svet i bivšu Jugoslaviju, izuzetno je teško da se pomirim sa činjenicom da ga više nema. Srećom, ostali su audio i video-zapisi kao dugovečan trag njegovog udela na našoj muzičkoj sceni.”

Dopunite ovu stranicu kraćim tekstom. Javite nam se!

Skip to content Click to listen highlighted text!