DruštvoTurizam

Podsticaji za seoski turizam

Podsticaji za seoski turizam su izuzetno važni za razvoj ove grane turizma.Ministarstvo turizma i omladine Vlade Republike Srbije raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu sredstava podsticaja za razvoj seoskog turizma. On će trajati do 15. aprila 2024. godine.

Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno-kuće evidentirani u informacionom sistemu eTurista. Sredstva će moći da koriste za dogradnju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Maksimalna visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara. Postoji obaveza sopstvenog učešća u iznosu od 10% ukupne vrednosti investicije.

Vlada je usvojila Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma. Njom se po prvi put za ovu namenu bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara.

Cilj poziva je povećanje turističkog prometa kroz razvoj ruralnog turizma. To će, ujedno, doprineti i podsticanju ravnomernijeg regionalnog i lokalnog razvoja. Jer, seoski turizam je moguć širom Srbije.

Javni poziv, kao i svi potrebni obrasci i instrukcije za podnošenje zahteva, objavljeni su na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

izvor:srbija.gov.rs

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!