Društvo

Održan protestni skup zbog lošeg rada u Bolnici

Danas je, na platou ispred Doma sindikata, održan protestni skup. Protestovali su nezadovoljni građani, oni koji tvrde da se u kruševačkoj Bolnici ne radi dobro i stručno. Skupu je prisustvovalo nekih stotinak građana. Oni su skup nazvali “Pravda za Tamaru – Sačuvajmo sve trudnice i bebe”. Inicijativa za organizovanje skupa potekla je od Fejsbuk grupe “Pravda za Tamaru Milić”. Grupa je za manje od dvadeset dana okupila više od 7.000 članova.

Članovi ove Fejsbuk grupe tvrde da u porukama koje su im pristigle imaju brojne priče iz kruševačkog porodilišta. Njih su im poslale pacijentkinje koje ne smeju da istupe javno. Stoga je i organizovan današnjiprotestni  skup, sa ciljem da se o tome progovori javno.

Mnogo je problematičnih slučajeva

Razlozi za ovaj protest su se gomilali već neko vreme.

Tamara Milić, trudnica u sedmom mesecu trudnoće, preminula je 1. avgusta od sepse u Kliničkom centru Niš.

Prethodno je četiri dana bila smeštena na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice. Nakon toga je u životnoj opasnosti i stanju već razvijene sepse prebačena u Niš.

Ovo je samo jedan u nizu skandala koji se povezuju sa Opštom bolnicom u Kruševcu. Pacijenti i njihovi rođaci često optužuju lekare za propuste u radu, a mi podsećamo na neke od slučajeva.

Po rečima članova porodice lekari Opšte bolnice u Kruševcu danima su Saši Ćurčiću (24) iz sela Osreci kod Brusa lečili kao lakšu povredu hematom na donjem delu leđa. I pored svih snimanja i analiza nisu videli da mu je puklo debelo crevo. Saša je dobio sepsu i u strašnim mukama preminuo.

Aleksandra Krstić iz Kruševca, čija je ćerka Jelena Urošević (29) preminula 15. avgusta 2018. godine  pod nerazjašnjenim okolnostima, tvrdila je da je krivac za njenu smrt R. U, koji ju je navodno zverski pretukao, ali i lekari kruševačke Opšte bolnice koji joj nisu na vreme pomogli.

Početkom 2017. godine Tijana Miladinović iz Kukljina tvrdila je da joj je doktor P.M. tražio novac kako bi bolesnu baku primio na bolničko lečenje, a potom je njoj i njenom ocu pokazao srednji prst!

Krajem 2016. godine porodica Dragane Krkić je  podnela krivičnu prijavu protiv lekara koje sumnjiči za propust. Trudnica Dragana Krkić žalila se da je četiri dana molila lekare da je porode jer je imala blago povišenu temperaturu i mučninu, kao i jake bolove u stomaku i preponama, ali da su je u operacionu salu odveli tek kada su na ultrazvuku videli da je beba mrtva.

Slađana Jolić (42) preminula je 15. marta 2014. u teškim bolovima od posledica karcinoma dojke. Njen otac Radomir tvrdio je da njegova ćerka šest meseci nije znala svoju pravu dijagnozu, sve dok porodica krajem decembra nije došla do rezultata biopsije, urađene krajem maja 2013. godine.

Sredinom 2014. godine aktuelan je bio skandal sa smetlištem korišćenog medicinskog materijala koji se nalazio u napuštenoj zgradi pored Transfuzije.

Godinu dana ranije, juna 2013. godine, pacijentkinje su fotografisale i na društvenim mrežama objavile fotografije bubašvaba koje trče između kreveta.

Krajem juna 2018. godine ministra zdravlja Zlatibora Lončara su, prilikom posete Opštoj bolnici Kruševac, dočekali ogorčeni pacijenti koji su izrazili svoje nezadvoljstvo radom ove ustanove.

Izvor i foto: krusevacpress.com

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!